Eerste AVG boete uitgedeeld – Voorkom een boete!

De eerste AVG boete is uitgedeeld. Het Haga ziekenhuis moet meer dan € 460.000,– betalen vanwege de slechte interne beveiliging van patiëntendossiers. Deze serieuze boete laat zien dat de instantie Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een serieuze zaak maakt van organisaties die zich niet houden aan de AVG wetgeving. Dit is een alarmbel voor organisaties die de verwerking en beveiliging van persoonsgegevens nog niet op orde hebben.

De AVG wet is serieus

De AVG wet geldt voor elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt. Zowel offline als online organisaties. De gegevens van klanten zoals naam en adresgegevens dienen opgeslagen te worden in een beveiligd systeem en altijd opgevraagd te kunnen worden. De consequentie van het niet op orde hebben van dit systeem is een geldboete die het AP uit komt delen.

Ledenadministratie op orde met een AVG proof systeem

Organisaties met een ledenadministratie moeten zich aan de AVG wet houden. Werk je met een Excel bestand, verouderd programma dat op de computer geïnstalleerd staat of met een clouddienst waarvan de servers niet in Nederland staan? Dan kun je de volgende zijn die een boete krijgt.

Kies daarom voor zekerheid en ga werken met het ledenadministratie systeem dat AVG proof is: Vreugd Online. Verenigingen, sportclubs, dansscholen, bedrijven en alle andere soorten organisaties met een ledenbestand werken gemakkelijker, sneller en overzichtelijker. Met 30 jaar ervaring en meer dan 1500 gebruikers is Vreugd Online de slimme stap voor de professionalisering en groei van jouw organisatie. Probeer het nu 14 dagen gratis!

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ander nieuws

Nieuwe app en schermen voor leden
De schermen en overzichten in VreugdOnline zijn vernieuwd! Als beheerder en g...
Ledenadministratie met webshop: nieuw in VreugdOnline
Eén van de nieuwste mogelijkheden binnen VreugdOnline is het maken van je eig...
Windows 11
Met de aankondiging van de komst van Windows 11 hebben wij de nodige aanpassi...
Automatische wachtlijst
Eén van de nieuwste mogelijkheden binnen VreugdOnline is het activeren en inz...
Koppeling tussen VreugdOnline en Virtuagym
Het is één van de mogelijkheden waar gebruikers het meest om gevraagd hebben:...
Vernieuwingen bij het online aanmelden en in de app
Beste gebruiker van VreugdOnline De best mogelijke gebruikerservaring bieden...