Verouderde ledenadministratie kan echt niet meer!

Verouderde ledenadministratie kan echt niet meer!

Veel verenigingen, organisaties en bedrijven vertrouwen nog steeds op oude ledenadministratiesoftware. De software die al jarenlang trouw meegaat. Want het motto geldt: ‘zolang het nog werkt, hoef het ook niet vervangen te worden’. Deze denkwijze is achterhaald. Wilt u daadwerkelijk onderscheid maken met concurrenten en tijdwinst behalen? Dan zal óók uw ledenadministratie vernieuwd moeten worden.

Het is niet het eerste waar u aan zal denken, maar met een goed ledenadministratieprogramma kan er daadwerkelijk concurrentievoordeel behaald worden. Wanneer u over nieuwere ledenadministratiesoftware beschikt kunt u:

–        sneller communiceren met leden (via uw eigen app of online);

–        leden zich sneller laten inschrijven (kan dat niet? dan gaan uw klant naar de concurrent!)

–        online incasso’s verwerken;

–        financieel beheer beter onderhouden;

–        beter en sneller nieuwsbrieven versturen;

–        toegangscontrole makkelijker laten verlopen (bijvoorbeeld via een sleutelhanger, QR code, kaart of mobiel);

–        leden online laten reserveren bij activiteiten;

–        Leden onderling laten communiceren met elkaar.

Dit concurrentievoordeel zorgt ervoor dat klanten voor u kiezen of liever bij u blijven. De klantenbinding wordt dus versterkt.

Daarnaast kunt u zelf en uw medewerkers ook een hoop tijd laten besparen. Bij het kopen van het nieuwste ledenadministratieprogramma staat vaak alles online in de Cloud. U kunt inloggen vanaf elke computer, iPad of mobiele telefoon. Hierdoor bent u niet gebonden aan één enkele PC.

Ook kunt u met de nieuwste software tijdwinst behalen met koppelingen zoals banken. Daarnaast heeft u geen zorgen meer over back-ups, deze worden allemaal voor u gemaakt. U hoeft nooit angst te hebben om uw ledengegevens te verliezen. Op oude ledenadministratieprogramma’s werkt alles ook nog eens langzamer. Wilt u gegevens wijzingen van een lid? Dan neemt dit vaak al enkele minuten in beslag. Bij nieuwe software, laat u binnen enkele drukken op de knop veranderingen aanbrengen, of nog mooier u laat uw leden het zelf online doen.

Bent u nog steeds bezig met dat oude ledenadministratieprogramma? Denk er dan eens na om toch een overstap te maken. De voordelen zullen u snel tegemoetkomen. Niet alleen uw medewerkers zullen het gemak ervaren, ook uw leden hebben er onbewust veel profijt van.

Let wel op bij het kiezen van een softwarepakket. Veel aanbieders zeggen namelijk dat er in de Cloud gewerkt wordt, terwijl de software(vaak meer dan 20 jaar oud) eigenlijk gewoon op een online server staat. U heeft pas echt goede cloud software als u met naam en wachtwoord direct in het programma komt en dat dezelfde software werk op alle mobieltjes, tablets, computers windows en mac.

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ander nieuws

Nieuwe app en schermen voor leden
De schermen en overzichten in VreugdOnline zijn vernieuwd! Als beheerder en g...
Ledenadministratie met webshop: nieuw in VreugdOnline
Eén van de nieuwste mogelijkheden binnen VreugdOnline is het maken van je eig...
Windows 11
Met de aankondiging van de komst van Windows 11 hebben wij de nodige aanpassi...
Automatische wachtlijst
Eén van de nieuwste mogelijkheden binnen VreugdOnline is het activeren en inz...